Wednesday, September 26, 2012

Η διακωμόδηση της πίστεως του Χριστού 

και οι νερόβραστοι χριστιανοί!


Εντοπίστηκε επί τέλους ο ανόητος νέος από την Εύβοια που τα τελευταία χρόνια κατέκλυσε το διαδίκτυο με αναρτήσεις υβριστικές προς τον Άγιο γέροντα Παίσιο αλλά και τη χριστιανική πίστη.
Ζητήσαμε να κρεμαστεί ο δόλιος;! Όχι!
Απλώς να σταματήσει να προσβάλει την πίστη μας δημόσια. Να εξευτελίζει τις ελληνορθόδοξες αξίες. Να βρωμίζει το διαδίκτυο και τις συνειδήσεις αθώων παιδιών που τον διαβάζουν.
Να εφαρμοστεί επί τέλους ο νόμος στον ταλαίπωρο αυτό τόπο, όπου ο καθένας ανεύθυνα κάνει ότι του κατέβει χωρίς να λογοδοτεί πουθενά και σ εκανέναν. Η αυθαιρεσία, η ασυδοσία και η ατιμωρησία μας έφεραν στο σημερινό κατάντημα, που πέρα από τις οικονομικές συνέπειες κινδυνεύουμε να χάσουμε και την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία...
Σαν άνθρωπο τον συμπαθούμε τον νέο αυτό, που δεν βρήκε δουλειά καλύτερη να κάνει (!) τον λυπούμαστε φυσικά και προσευχόμαστε για αυτόν.

Κι ενώ όλα καλά μέχρις εδώ, ξαφνικά έχουμε να αντιμετωπίσουμε απρόσμενη επίθεση από μερίδα σουπερ-ορθόδοξων χριστιανών που ισχυρίζονται ότι κακώς διώχθηκε ο υβριστής και θα πρέπει να μαζέψουμε χρήματα για να τον βγάλουμε από τη φυλακή, αυτό απαιτεί η χριστιανική αγάπη!!! Αυτό θα συγκινήσει και τον ίδιο ισχυρίζονται!
Ηρεμήστε αδελφοί, ηρεμήστε!
Ας κοπάσουν τα φιλάδελφα αισθήματά σας...
Δεν πρόκειται να πάει φυλακή μη στεναχωριέστε! Εδώ, οι εγκληματίες και πολύ σύντομα βγαίνουν... Το πολύ πολύ να φάει μερικούς μήνες και να βγει αμέσως με αναστολή, λόγω προτέρου εντίμου βίου και "μεταμέλειας". Το πολύ πολύ να φάει κάποιο μικρό πρόστιμο, για να θυμάται την πράξη του. Για να παραδειγματιστούν και άλλοι άφρονες που τους αρέζει να παίζουν "εν ου παικτοίς".
Αλλά από την άλλη μεριά θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι αν θέλατε να τον αποφυλακίσετε, δεν προλαβαίνετε διότι υπάρχει ο π. Γερβάσιος που θα πάει πριν από σας αφού έχει αποφυλακίσει μέχρι τώρα 15.000 κρατούμενους!
Άλλωστε ο ίδιος ο υβριστής, σας βεβαιώνω, ότι δεν θα δεχόταν ποτέ να αποφυλακιστεί με δικά σας χρήματα, διότι δεν επιθυμεί "να του κάνουν τον έξυπνο" αυτοί τους οποίους υβρίζει και περιγελά... Τζάμπα κόπος λοιπόν,
τζάμπα στεναχωριέστε!!!

Και εκτός αυτού βάζετε και κακούς λογισμούς για μας, ότι δεν δείχνουμε αγάπη στον αδελφό και μοιάζουμε με τους φανατικούς ισλαμιστές που θέλουν την κεφαλή του βλάσφημου σκηνοθέτη επί πίνακι! Αφορμή ψάχνουν τα πουλημένα ΜΜΕ να μας ρίξουν και αυτή ρετσινιά!!! Δεν μας απασχολεί η αργυροπληρωμένη άποψή τους. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια!
Αν το πιστεύετε πράγματι κι εσείς, να ζητήσετε πρώτα να καταργηθεί το ελληνικό Σύνταγμα που κατοχυρώνει το σεβασμό προς την ορθόδοξη πίστη όπως και προς όλες τις άλλες θρησκείες! Να συνταχθείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει να καταργηθεί ο νόμος περι βλασφημίας. Δεν είναι δα και τόσο κακό πράγμα να υβρίζεται ο Θεός, σε μια δημοκρατική χώρα, όπου υπάρχει ελευθερία έκφρασης και ανεξιθρησκεία...
Λυπάμαι! Ειλικρινά λυπάμαι αν σκέφτεστε έτσι...
Οι πρόγονοί μας αρχαίοι Έλληνες σέβονταν περισσότερο τους θεούς των κι ας ήταν θεοί ψεύτικοι. Τιμωρούσαν σκληρά το βλάσφημο, τον απέρριπταν από την κοινωνία τους. Διότι γνώριζαν ότι εκείνος που δεν σέβεται το Θεό, δεν μπορεί να σεβαστεί ούτε οικογένεια, ούτε φίλους, ούτε παιδιά...
Κι εμείς με το πρόσχημα της ελευθερίας ανεχόμαστε να υβρίζεται ο Θεός μας, ο αληθινός Θεός! Έχουμε χάσει κάθε μέτρο. Χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια που λέει ο λαός... Κρίμα!
Είμαστε χριστιανοί "του γλυκού νερού", της τηλεόρασης και του ίντερνετ. Ξεχνούμε ότι ο ίδιος ο Χριστός, ο Θεός της αγάπης, όταν επρόκειτο για προσβολή του Οίκου του Θεού, πήρε μαστίγιο και έδιωξε κλωτσηδόν τους εμπόρους και τους χρηματιστές από το Ναό που στο κάτω κάτω δεν βλασφημούσαν φανερά, αλλά όμως με τα έργα τους...
Ο Γέρων Παίσιος που μερικοί τον επικαλείσθε, όταν υβριζόταν το πρόσωπου του Χριστού, μέσα από τη βλάσφημη ταινία του Σκορτσέζε, άφησε το Άγιον Όρος και κατέβηκε στην πλατεία Αριστοτέλους για να ενωθεί με εκείνους τους "φανατικούς" (κατά τη γνώμη σας) με τα πλακάτ και τους τηλεβόες!!!

Πολύ μεγάλο καλό μας έλανε ο νέος αυτός, χωρίς να το επιδιώκει και να το θέλει φυσικά... Μας έφερε αντιμέτωπους με τη συνείδησή μας και την υποκρισία μας!

No comments: